"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

U organizaciji mreže udruga lokalnih samouprava jugoistočne Europe NALAS i uz potporu Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore održava se

Međunarodni sajam NEXPO 2013 od 25.-27. rujna 2013. u Rijeci (centar Zamet)

NALAS je krovna organizacija 15 udruga lokalnih samouprava i zastupa preko 9000 lokalnih samouprava iz 12 zemalja.

Zadnje međunarodne vijesti na hrvatski

Hrvatska podcjenjuje svoje šumske resurse!

Kako piše Večernji list, više od 10 milijardi eura u idućih će se 10 godina uložiti u energetski sektor u jugoistočnoj Europi, od čega najmanje trećina u obnovljive izvore energije, pri čemu se najviše misli na energiju sunca i vjetra. No, kako navodi Večernji list, ne treba podcjenjivati ni drvnu biomasu.

Nexe grupa ulaže u bioplin i biomasu

Nexe planira ozbiljan iskorak u investiranju u obnovljive izvore energije, javlja Energetika-Net. Usvojili su biznis plan za ulaganje u bioplinska postrojenja, postrojenja na biomasu za proizvodnju topline i struje i mini-hidrocentrale, u što do 2015. planiraju uložiti oko 90 milijuna eura.

Stipetić: Biomasa nova prilika za regionalni razvoj

U globalnom svijetu teško je pojedincu i nacijama. Propustili smo mnoge šanse, no biomasa je jedna nova prilika koja mora biti u funkciji regionalnog razvoja. Poručio je to Zdravko Stipetić, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga, tvrtke koja je Drvnom klasteru i strukovno-informativnom časopisu Drvo&Namještaj bila glavni partner u organizaciji konferencije o biomasi, u intervju-u časopisu Lider.

Fe
zatvori x

This site in other countries