"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

Sajam "NATURA DOM - EEC (Energy Efficiency Croatia)"

Vremenski rok: 14. tra. 2011. do/ prema 17. tra. 2011.
izvor: Sajam "NATURA DOM - EEC"
Kanali:
Oznake:
Ciljne skupine:
  • B2B

Vrste evenata:
  • Conference
objavljeno od
  • Contacts / Informations
  • Telefon: 052223556
  • Faks: 052502275
  • URL: http://www.naturadom-eec.com
  • Adresa: Natura studio Pula, Mletačka 12, 52100 Pula
  • Možete pogledati brošuru ovdje .

Prvi građevinsko-obrtnički Sajam u Hrvatskoj s naglaskom na energetsku učinkovitost, niskoenergetsku i pasivnu gradnju „NATURA DOM - EEC" (Energy Efficiency Croatia) - Superiorna kvaliteta življenja!

Od 14. do 17. travnja u dvorani 'Žatika' u Poreču održat će se prvi građevinsko-obrtnički Sajam u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na energetsku učinkovitost, niskoenergetsku i pasivnu gradnju. Seminar za profesionalce u sklopu Sajma okupit će pak stručnu javnost: tvrtke/izlagače i projektante (arhitekte, građevinare, strojare, elektroinženjere) pod istim krovom. Očekuje se i oko 30 tisuća posjetitelja.

Hrvatska napokon ozbiljno kreće u smjeru energetski učinkovite gradnje: od 14. do 17. travnja 2011. u novoizgrađenoj Sportskoj dvorani 'Žatika' u Poreču održat će se prvi građevinsko-obrtnički Sajam u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na energetsku učinkovitost, niskoenergetsku i pasivnu gradnju - „NATURA DOM - EEC" (Energy Efficiency Croatia), sa pratećim sajmovima također jasnog ekološkog predznaka - eko automobili, eko oprema i eko gastro, javlja organizator sajma. Veliki marketinški potencijal Sajma prepoznala je Zagrebačka banka, koja je sa svojim inovativnim proizvodom Zeleni krediti zauzela poziciju Glavnog partnera.

Naime, ovaj skup organizira se u sklopu inicijative 'European Union Sustainable Energy Week' (Tjedan energetske održivosti Europske Unije - EUSEW), s jasnom namjerom - osvojiti prestižnu titulu najboljeg projekta/inicijative sa svrhom promoviranja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u Europi!

Projektanti, izlagači i posjetitelji pod istim krovom

Seminar za profesionalce u sklopu Sajma (planiranih 20 bodova u četiri dana, u okviru Programa stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata) okupit će pak stručnu javnost: tvrtke/izlagače i projektante - njih preko stotinu (arhitekti, građevinari, strojari, elektroinženjeri) pod istim krovom. Prema relevantnim procjenama, iz regije Istra i susjednih regija sajam ‘Natura Dom - EEC' i prateće priredbe zasigurno će privući preko 30.000 posjetitelja. Naime, snažna podrška lokalnih institucija omogućila je da ulaz na Sajam za posjetitelje bude u potpunosti besplatan, tako da se s pravom može očekivati iznimno velika posjećenost.

Pritom valja imati na umu kako je riječ o regiji u kojoj većina ljudi živi (ili namjerava živjeti) u obiteljskim kućama i manjim stambenim objektima, pogodnim za (nado) gradnju i opremanje po principima energetske učinkovitosti. Ako se uz to uzme u obzir i natprosječna ekonomska snaga regije Istra i sukladna kupovna moć i standard njenih stanovnika, nije pretjerano reći kako su posjetitelji ovog Sajma u velikoj mjeri i vrlo izgledni kupci proizvoda i usluga koje će biti izložene.

Istra - regija u kojoj investicije ne stoje

Naime, regija Istra jedna je od rijetkih područja u Hrvatskoj u kojoj investicije nisu zastale, već se i dalje ozbiljan kapital - građana i tvrtki, ali i velikih institucionalnih investitora - ulijeva u nove građevinske projekte namijenjene tržištu, kao i opremanje već izgrađenih domova građana. Isto vrijedi i za poslovne kontakte, odnosno poduzetnike i tvrtke iz regije Istra, ali i ostatka Hrvatske, koje će Sajam također privući u velikom broju. Sajam „NATURA DOM - EEC" stoga je jedinstvena prilika da se u ekonomski najrazvijenijoj i po potrošačkoj moći najsnažnijoj hrvatskoj regiji širokoj publici na najprimjereniji način predstavi ponuda tvrtki koje se bave proizvodima i uslugama vezanim uz energetski učinkovitu gradnju i opremanje.

Jeste li znali?

U zgradarstvu se troši gotovo 80 posto ukupne potrošnje energije u Hrvatskoj, a paušalne procjene (energetska certifikacija zgrada tek je započela, pa konkretni podaci još ne postoje)  govore kako je prema energetskoj klasifikaciji veći dio zgrada na području RH vrlo nisko na tablici energetske učinkovitosti. Sajam „NATURA DOM - EEC" nudi pak konkretna rješenja u cilju podizanja tog prosjeka, kao učinkovit doprinos privatnog sektora  inicijativama koju u svrhu popularizacije i informiranja pučanstva već niz godina provode brojne institucije u Hrvatskoj - sve do donošenja novog Zakona o energetskom certificiranja zgrada koji je stupio na snagu 1. travnja 2010.


Fe
zatvori x

This site in other countries