"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

Europski poslovni forum o obnovljivim izvorima energije

Vremenski rok: 19. ožu. 2010.
izvor: Privredni vjesnik
Kanali:
Zemlje:

Oznake:
Vrste evenata:
  • Conference
objavljeno od

Hrvatska gospodarska komora nastavlja s programom održavanja Europskog poslovnog foruma o obnovljivim izvorima energije kao dvogodišnje međunarodne konferencije čija je tema promišljeno korištenje energije. Organizacija ovogodišnje konferencije odvija se u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom (EEN). Prva konferencija organizirana je potkraj 2007. godine u okviru programa Europske unije pod nazivom Inteligentna energija u Europi.

Ovogodišnja konferencija organizira se istodobno s održavanjem sajma Constructafair 2010. u Zadru potaknuta snažnim razvitkom primjene obnovljivih izvora energije sukladno energetskoj politici Republike Hrvatske i Europske unije te zahtjevima za povećanjem udjela obnovljive energije u energetskim bilancama. U okviru Sajma održat će se podsajam Ecoenergy koji će poseban naglasak staviti upravo na obnovljivu nergiju i zaštitu okoliša. Za po jednog predstavnika izlagača u okviru sajma Ecoenergy osigurano je sudjelovanje na Forum bez uplate kotizacije.

Forum će omogućiti uvid u trenutačni status područja obnovljivih izvora energije vezano uz aktualnu energetsku politiku, gospodarske i financijske aspekte.

Na Froumu se očekuju sudionici iz Hrvatske, Europe i regije. Sudionici dolaze iz struktura kreatora politike, ulagača, poslovnih subjekata, proizvođača opreme, dobavljača, struktura državnih i regionalnih uprava, institucionalnih predstavnika, elektroprivrednih tvrtki, a sudjelovat će i predstavnici financijskih i osiguravateljskih kuća, poslovnih i interesnih udruženja te stručjaci iz područja obnovljivih izvora energije.

Očekivani rezultati Konferencije su potvrda opravdanost korištenja obnovljivih izvora energije kojim osim izravnog utjecaja na proizvodnju energije stvaraju nove proizvode, pomažu otvaranje novih radnih mjesta i pridonose gospodarskom razvoju ruralnih krajeva. Zaključci Konferencije izvodit će se kroz interdisciplinarnu raspravu tijekom planiranih sjednica i okruglih stolova potaknuti sudjelovanjem europskih sudjelovanjem europskih meritornih institucija i govornika.

Konferencija će se odvijati na hrvatskom i engleskom jeziku uz simultano prevođenje. Početak konferencije bit će u petak , 19. ožujka.


Fe
zatvori x

This site in other countries