"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

U organizaciji mreže udruga lokalnih samouprava jugoistočne Europe NALAS i uz potporu Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore održava se

Međunarodni sajam NEXPO 2013 od 25.-27. rujna 2013. u Rijeci (centar Zamet)

NALAS je krovna organizacija 15 udruga lokalnih samouprava i zastupa preko 9000 lokalnih samouprava iz 12 zemalja.

Zadnje međunarodne vijesti na hrvatski

Europska komisija kritizirala kvalitetu studija procjene utjecaja na okoliš

U aktualnom izvještaju o napretku Hrvatske u provođenju reformi Europska je komisija kritizirala zaštitu okoliša u Hrvatskoj, a posebno kvalitetu studija procjene utjecaja na okoliš na kojima se temelji odluka o pokretanju velikih infrastrukturnih projekata.

Nexe grupa ulaže u bioplin i biomasu

Nexe planira ozbiljan iskorak u investiranju u obnovljive izvore energije, javlja Energetika-Net. Usvojili su biznis plan za ulaganje u bioplinska postrojenja, postrojenja na biomasu za proizvodnju topline i struje i mini-hidrocentrale, u što do 2015. planiraju uložiti oko 90 milijuna eura.

Hidroelektrane na Savi kao multifunkcijski projekt

Kako objavljuje Energetika-Net, iskorištavanjem hidropotencijala rijeke Save na području Zagreba, odnosno na potezu od slovenske granice do Ivanje Reke (gdje pad iznosi 36 m, dok je od Ivanje Reke do ušća u Dunav svega 28 m) riješit će se niz problema: energetskih, vodnogospodarskih, vodoopskrbnih i urbanističko-arhitektonskih. Bio je to jedan od glavnih naglasaka iz izlaganja ravnatelja Uprave za energetiku Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Darka HORVATA, dipl. ing. na predavanju 'Gradnja hidroelektrana na rijeci Savi' u organizaciji Hrvatskog elektroinženjerskog saveza.

Fe
zatvori x

This site in other countries