"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

Obnovljivi izvori energije u srednjim školama

Published at: 20. sij. 2010.
izvor: Alert- nezavisni magazin za okoliš
Kanali:
Zemlje:

Oznake:
objavljeno od

Projektom AWERS u zadnjih godinu dana udruga DOOR (Društvo za oblikovanje održivog razvoja) iz Zagreba uspjela je obrazovanje o obnovljim izvorima energija uvesti u hrvatski srednjoškolski sustav.

Projektom AWERES u zadnjih godinu dana udruga DOOR (Društvo za oblikovanje održivog razvoja) iz Zagreba uspjela je obrazovanje o obnovljim izvorima energije uvesti u hrvatski srednjoškolski sustav, kako Alert piše.

DOOR je dvije strukovne škole - Srednju škola Mate Blažine u Labinu i Elektrostrojarsku školu Varaždin - u potpunosti opremio najsuvremenijom opremom za provedbu nastave na području obnovljivih izvora energije. U obje škole s radom su počele učeničke grupe za obnovljive izvore energije.

Osim učenika i građani Labina i Varaždina javnim prezentacijama upoznati su s prednostima uporabe obnovljivih izvora energije, a projekt je predstavljen i na dva tematska sajma - 12. Obrtničkom sajmu u Puli i 1. Sajmu obnovljivih izvora energije u Varaždinu.

Jedan od najvećih uspjeha DOOR-a je odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa da se predloženi izborni predmet «Obnovljivi izvori energije» može provoditi u svim strukovnim školama koje obrazuju učenike za zanimanja tehničar za mehatroniku, tehničar za elektroenergetiku i elektrotehničar.

Sve informacije o projektu objavljene su na web stranici na kojoj se može preuzeti i publikacija «Obnovljivi izvori energije u mojoj zajednici» - www.aweres.net/Publikacije.html.

Projekt je financirala Europska komisija kroz program PHARE 2006.

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
zatvori x

This site in other countries