"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

Seminar o OIE-u

Published at: 23. vel. 2010.
izvor: energetika-net
Kanali:
Zemlje:

Oznake:
objavljeno od

U prostorima hotela 'International' u organizaciji Centra za transfer tehnologije i Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu održan je seminar 'Obnovljivi izvori energije'.

U prostorima hotela 'International' u organizaciji Centra za transfer tehnologije i Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu održan je seminar 'Obnovljivi izvori energije', kako je objavljeno na stranicama energetika-neta. Seminar je okupio brojne stručnjake iz područja energetike s ciljem predstavljanja trenutačnih trendova u energetici kao što su smanjivanje ovisnosti o primjeni fosilnih goriva i stvaranje pretpostavki za održiv i okolišu prihvatljiv razvoj.
Nakon uvodnih i pozdravnih riječi ravnatelja CTT-a, prof. dr. sc. Ivana JURAGE, dipl. ing. i prorektora Sveučillišta u Zagrebu prof. dr. sc. Tonka ĆURKA, dipl. ing. uslijedilo je prvo, pozvano predavanje prof. dr. sc. Davora PAVUNE, dipl. ing. sa Savezne politehničke škole u Lausanni (EPFL) u Švicarskoj koje je privuklo najveću pozornost svih okupljenih.
Nakon toga, energetsku situaciju u svijetu sažeto su prikazali prof. dr. sc. Srećko ŠVAIĆ, dipl. ing. i prof. dr. sc. Željko BOGDAN, dipl. ing. s FSB-a, a zatim su uslijedila predavanja o pojedinim obnovljivim izvorima (Sunčevoj i energiji vjetra i vodenih tokova, biomasi, geotermalnoj i energiji iz otpada te vodiku kao budućem glavnom prijenosniku energiji), a prikazani su i vjetroenergetski projekti oko Šibenika te novi propisi iz područja energetike u Hrvatskoj.

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
zatvori x

This site in other countries