"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

'Zelena konvencija' Aristona

Published at: 12. svi. 2011.
izvor: Energetika.net
Kanali:
Zemlje:

Oznake:
objavljeno od

Kako objavljuje portal Energetika-Net, poznati talijanski proizvođač opreme za grijanje Ariston Thermo postavio je ambiciozan cilj: da čak 80% prometa u sljedećih deset godina ostvaruje na opremi za iskorištavanje obnovljivih izvora energije. Bio je to jedan od naglasaka na seminaru koji je pod nazivom 'Green Convention' Aristonovo predstavništvo u Hrvatskoj organiziralo za projektante i izvođače termotehničkih instalacija.

U skladu sa spomenutim ciljem, a kako je to u uvodnom izlaganju naglasio voditelj Aristonovog programa za zemlje Jugoistočne Europe gosp. Giorgio STROPPA, u 2010. godini u istraživanja i razvoj ukupno je uloženo 45 milijuna eura, a na tim je poslovima zaposleno 250 djelatnika. Inače, iste je godine tvrtka ostvarila promet od 1,2 mlrd. eura, a zapošljavala je 6400 ljudi u 42 podružnice u 27 zemalja. Uz to, istaknuto je i da je Ariston prvi u Europi po proizvodnji zagrijača vode i četvrti po proizvodnji cjelokupne opreme za grijanje.
Ispravnost postavljenog cilja u svojem je izlaganju o obnovljivim izvorima potvrdio predsjednik Hrvatske stručne udruge za Sunčevu energiju doc. dr. sc. Ljubomir MAJDANDŽIĆ, dipl. ing., dok je potom cjelokupan Aristonov program (a posebice kombinaciju solarnih sustava i klasičnih kotlova, kondenzacijske kotlove, dizalice topline, električne zagrijače vode) ukratko predstavila Vesna DRNOVŠEK, dipl. ing.
Konačno, prikazana je i jedna od najvažnijih referenci Aristonove solarne opreme: olimpijsko selo u Pekingu, a i kraći film o novoj tvornici solarnih kolektora u Italiji.

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
zatvori x

This site in other countries