"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

COP15 - Erhvervslivets forslag til toplederne

Published at: 07/12/2009
kilde: http://www.borsen.dk
Kategorier:
Lande:

Tags:
oprettet af

Jakob Martini og Jimmi Hansen skriver følgende i Børsen:

Det internationale marked for CO2-kvoter er sendt til tælling, og kun en succesfuld aftale i København vil være i stand til redde visionen om en høj pris på CO2, der kan drive virksomhederne til at investere mangecifrede milliardbeløb i grønne løsninger på regulære markedsvilkår.

Ifølge ekspertberegninger skal kvoteprisen mere end fordobles, hvis markedsmekanismerne alene skal få f.eks. energiselskaber til at investere i vindmølleparker i stedet for kulkraft.

"Kunsten er at bruge markedsmekanismen til at løse klimaproblemet, og derfor er et velfungerende kvotesystem med en høj pris på CO2 ganske vitalt for, om vi får succes eller ej," siger adm. direktør i Dong Energy, Anders Eldrup.

Dong er blot en af flere hundrede internationale topvirksomheder, der appellerer til politikerne om at sikre en høj pris på CO2. Ud over Dong gælder det hjemlige virksomheder som Danfoss, Novo Nordisk og Vestas, samt internationale giganter som General Electric, Nike og Shell, der sammen med næsten 800 andre virksomheder har underskrevet The Copenhagen Communique – der er erhvervslivets indspark til politikerne.

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
luk x

This site in other countries