"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

Vindmøllebranchen jubler over offshore-fremgang

Published at: 19/01/2010
kilde: http://www.borsen.dk
Kategorier:
Lande:

Tags:
oprettet af

Børsen 19. Januar 2010:

Vindmølleindustriens brancheorganisationer har svært ved at få armene ned. Det skyldes nye tal for den installerede havvindmøllekapacitet i Europa, som steg med 54 pct. i 2009.

»Det er et fantastisk godt resultat, når man tager de fortsatte besværligheder med at få projektfi nansiering til større projekter,« siger Christian Kjær, der er administrerende direktør for den europæiske vindmølleorganisation EWEA.

Massivt til stede
Han advarer dog samtidig om, at det er vigtigt, at EUKommissionen sørger for politiske rammer, der stimulerer investorinteressen. I den danske brancheforening Vindmølleindustrien glæder man sig specielt over, at danske Vestas og tyske Siemens, hvis vindforretning i al væsentlighed er i Danmark,
leverede 89,5 pct. af den nyinstallerede kapacitet. »Det er glædeligt at se, at se den danske vindmølleindustri er så massivt til stede på det europæiske og danske offshore- marked. Det har været et ualmindeligt godt år, og det bestyrker Danmarks førende position som vindmølleland, « siger Vindmølleindustriens administrerende direktør Jan Hylleberg. Også han benytter dog lejligheden til at sende en hilsen til politikerne. »For at fastholde den danske vindmølleindustris gunstige position kræver det, at vi får en politisk afklaring for de langsigtede mål for udbygningen frem mod 2020, samtidig med at vi får udviklet den nødvendige infrastruktur, « siger Jan Hyllebjerg. Statistikken viste, at der blev installeret 577 megawatt produktionskapacitet i otte separate havvindmølleparker i Europa i 2009.
Vindmølleindustrien venter, at offshore-markedet i Europa vil vokse med 75 pct. til ca. 1000 megawatt i 2010, og at havvindmøller vil tegne sig for omkring 10 pct. af den årlige opsætning af vindmøller.

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
luk x

This site in other countries