"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

COP15 - Mærsk vil have hård klimalov

Published at: 03/12/2009
kilde: http://www.politikken.dk
Kategorier:
Lande:

Tags:
oprettet af

Martin Aagaard skriver i Politikken:

En ny global klimaaftale skal sætte en stopper for, at store brændstofslugende skibe kan sejle rundt på verdenshavene og forurene med kuldioxid og svovl uden at betale for det.

Sådan lyder opfordringen fra verdens største shippingvirksomhed, få dage før alverdens regeringschefer mødes i København for at indgå en ny klimaaftale.

»Jo mere fast aftale der kommer ud af det, desto bedre er det. Det siger jeg både som borger og leder af en virksomhed«, siger adm. direktør i A.P. Møller – Mærsk Nils Smedegaard Andersen til Politiken.

Håber på afgift for bunkerfuel
Han mener, at der skal lovgivning til for at få skibsfarten til for alvor at satse på mere klimavenlige løsninger. Håbet på Esplanaden er blandt andet, at der bliver indført en afgift på bunkerfuel, som er et billigt brændstof, der forurener langt mere end eksempelvis benzin og diesel.

»Vi må insistere på, at det er en aftale, der rammer alle ens«, siger Smedegaard, med henvisning til at der ikke må være forskel på klimakravene til skibe, om de sejler under dansk eller asiatisk flag:

»Vi konkurrerer om nøjagtig samme marked. Hvis vi ikke får ens regler, vil det betyde, at der på sigt ikke vil være nogen skibe i Danmark. Det kan vi ikke have«.

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
luk x

This site in other countries