"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

Gennembrud inden for bioenergi

Published at: 25/02/2010
kilde: http://www.borsen.dk
Kategorier:
Lande:

Tags:
oprettet af

Kurt Henriksen skriver følgende i Børsen:

Offshore- og ingeniørkoncernen Semco Maritime A/S, der i dag bliver vært for regeringens Vækstforum, byder ikke kun på kaffe og grønne visioner. Virksomhedens egne vækstplaner taler nemlig om en tredobling inden for fem år. Og »Grøn Vækst« er et tema, som allerede nu viser kontante resultater.

 

I dag offentliggør Semco Maritimesåledes en ny ordre på etkraftværk i El Salvador. Projektetbetegnes som et internationalt gennembrud inden for grøn energi,for det nye kraftværk skal drives af biogas.

 »Anlægget skal udnytte varmen fra en affaldsplads og er vores første projekt i udlandet baseret på biogas. Mange lande i både Mellemamerika og på andre kontinenter overvejer, hvordan de kan udnytte affald til elproduktion, og projektet i El Salvador er en god reference for os,« siger vicedirektør hos Semco, Hans Henrik Andersen. Ordren har en værdi af 25 mio. kr. med option på en udbygning. Men potentialet er langt vigtigere på et område, hvor Semco Maritime har stor erfaring med infrastrukturprojekter i både Mellemamerika og Afrika. Dette forretningsområde med masser af grønt potentiale er af de fi re vækstben, man forventer sig meget af hos Semco. Det er også et område, hvor regeringen kan hjælpe udviklingen i den rigtige retning. »Vi har behov for at have en stærk base i Danmark. Hvis vi mister vores klyngemiljø og universitetsuddannelser, kan vi ikke udvikle teknologien. Vi har behov for, at regeringen ikke spreder indsatsen for meget,« påpeger adm. Direktør Steen Brødbæk, Semco Maritime.

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
luk x

This site in other countries