"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

De første energivejledere er klar

Published at: 15/12/2009
kilde: http://www.danskbyggeri.dk
Kategorier:
Lande:

Tags:
oprettet af

En ny uddannelse som energivejleder klæder byggeriets virksomheder på til at vejlede bedre om energiforbedringer i bygninger


Dansk Byggeri har sammen med Teknologisk Institut og Tekniq uddannet de første 19 energivejledere. Mange flere følger i de kommende måneder. 

Baggrunden for en sådan uddannelse er, at boligejere typisk spørger håndværkeren til råds, når de vil renovere deres hus. Derfor bliver håndværkeren med den nye uddannelse, som strækker sig over tre dage, klædt på til at vejlede udover sit eget faglige felt, når kunden spørger til energirenovering af bygninger. 

En energivejleder er altså en håndværker, som er specialist indenfor sit eget byggetekniske område, men som også er uddannet til at undersøge, beregne og vejlede i, hvilke energibesparende foranstaltninger, man som bygningsejer kan drage nytte af. Energivejlederen giver kunden en helhedsvurdering af mulighederne for energiforbedringer og et godt overblik over de energiforbedrende tiltag, der med fordel kan og bør laves.

- Interessen for uddannelsen er ganske stor blandt de udførende virksomheder, forklarer direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri, der har taget initiativet til uddannelsen, og fortsætter:

- Det hænger selvfølgelig sammen med den stigende interesse for at reducere energiforbruget i bygninger, der i dag står for 40 procent af Danmarks samlede energiforbrug. Men det er også en erkendelse af, at energirenovering af bygninger er et stort fremtidigt marked for byggeerhvervet.

Og uddannelsen får ros af de første, der har gennemført forløbet. Byggetekniker Vibeke Leth Bendorff fra Bendorff Byg i Esbjerg vurderer, at uddannelsen har givet hende nogle gode redskaber, som hun kan bruge i sin vejledning af kunderne.
- Jeg kan nu fortælle om de løsninger, som overordnet giver det bedste resultat, fordi jeg nu kan  tilbyde en helhedsvurdering af en bygning, fortæller Vibeke Leth Bendorff, som understreger, at kunderne generelt godt ved, at de skal gøre noget for miljøet, og at der er penge at spare ved at energioptimere, men de ved oftest ikke hvordan, de skal gribe det an.
- Jeg har derfor store forventninger til mit fremtidige virke som energivejleder, tilføjer Vibeke Leth Bendorff.

En anden deltager på det første uddannelsesforløb tømrermester Orla Nautrup fra Dansk Bygningsundersøgelse i Roslev supplerer: 
- Uddannelsen giver mig en bredere platform, og kunderne en bedre rådgivning. Og det er min tro, at alle håndværkere kan have stor gavn af den tværfaglige uddannelse i deres daglige virke.

Der uddannes energivejledere over hele landet og energivejledere markedsføres via hjemmesiden www.energivejlederen.dk.

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
luk x

This site in other countries