"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

Den første tyske offshore vindpark indviet

Published at: 10/05/2010
kilde: DanRevision
Kategorier:
Lande:

Tags:
oprettet af

I Nordsøen ud for Borkum er den første tyske „Hochsee-Windpark” med 12 vindkraftanlæg i 5-megawatt-størrelsen officielt taget i drift den 27.04.2010. Den tyske miljøminister, Norbert Röttgen, gav startsignalet for „Alpha Ventus“ og erklærede: "Temaet offshore-teknologi indebærer for fremtiden et stort innovations- og vækstpotentiale”.

Indtil dato har Tyskland givet tilladelse til 29 vindparker i Nord- og Østersøen med i alt 1.894 enkelte havmøller. For tiden er der to yderligere vindmølleparker under konstruktion „Bard Offshore 1“ med 80 vindmøller (Nordsøen) og „Baltic 1“ i Østersøen med 21 vindturbiner ud for øen Darß (i Mecklenburg-Vorpommern).

Pilotprojektet ud for den tyske ø, Borkum, er den første tyske vindpark på åbent hav. Den har kostet 250 mio. Euro (ca. 1,87 mia. dkr). Vindparken, der kan forsyne op til 50.000 husholdninger med strøm, drives af energikoncernerne Eon, Vattenfall og EWE. Vindparken med 12 møller, hvis højeste møller er på 155 meter, befinder sig omkring 45 kilometer ud for Borkum og kan ikke ses fra fastlandet. I løbet af de næste år skal der i den tyske del af Nord- og Østersøen opføres 5.000 yderligere anlæg af denne art.

Dårligt vejr og den enorme logistiske udfordring forsinkede det store offshore-projekt flere måneder. Det blev 60 mio. Euro (ca. 450 mio. dkr) dyrere end planlagt. I efteråret 2008 blev første byggeafsnit gennemført med fuldførelsen af et omspændingsværk i Nordsøen. I foråret 2009 blev søkabelet tilsluttet og dermed stod forbindelsen til strømnettet klar. Derefter blev fundamenterne rammet ned i søbunden, der ligger i ca. 30 meters dybde. I november 2009 var vindparken færdig.

Driftsselskabet Deutsche Offshore-Testfeld und Infrastruktur GmbH (DOTI) regner ikke med, at denne vindmøllepark kan drives rentabelt. Det drejer sig om et pilotprojekt, der skal vise, om teknikken er bæredygtig for fremtiden.

Forsøgsanlægget står under permanent kontrol. Navnlig skal miljøfølgerne for fisk, fugle og hav undersøges.

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
luk x

This site in other countries