"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

Ympäristöteknologian ammattilaiset CleantechExpo -tapahtumassa 12.-13.10.2011

CleantechExpo kokoaa ensimmäistä kertaa Suomessa cleantechin kansainvälisiä asiantuntijoita, yrityksiä ja päättäjiä laajasti saman katon alle. Monipuolinen tapahtuma tarjoaa runsaasti tietoa, mielenkiintoisia esiintyjiä, loistavat verkostoitumismahdollisuudet ja kansainvälisen ilmapiirin.

Tapahtuma rakentuu neljän keskeisen cleantech-teeman ympärille: vesi, energia, sähköinen liikenne sekä jätehuolto ja kierrätys. Esimerkiksi Pietarin Vesilaitos Vodokanal saapuu ensimmäistä kertaa Suomessa pidettävään messutapahtumaan omalla osastollaan esittäytymään sekä kartoittamaan uusia kumppaneita ja teknologioita.

Messujen yhteydessä korkeanluokan seminaareja
CleantechExpo -tapahtuman aikaan järjestetään useita korkeatasoisia ja kansainvälisiä seminaareja, joissa luodaan puitteet yritysten verkostoitumiselle ja näkökulmia alan kehitykseen. Esimerkkejä järjestettävistä seminaareista:

Elinkeinoelämän Keskusliitto järjestää Suomalaisten ympäristötoimijoiden syksyn päätapahtuman, Ympäristöfoorumin syysseminaarin, tapahtuman yhteydessä. Lisäksi Finnish Cleantech Cluster järjestää korkean tason tapahtuman yhteydessä vesialan "Water Round Table" -tilaisuuksia, joita isännöi Pietarin Vodokanal, Kemira ja Outotec. Tilaisuudessa mukana mm. Pietarin Vodokanalin pääjohtaja Felix Karmazinov ja Kemira Oy:n toimitusjohtaja Harri Kerminen.

Suurlähettiläiden tilaisuudessa näkökulmia eri maiden ympäristöteknologioihin
Lahden tiede- ja yrityspuisto, Ulkoministeriö, Elinkeinoelämän Keskusliitto ja Finpro järjestävät Suomessa oleville suurlähettiläille ja johtaville Cleantech-yrityksille oman korkean tason seminaaritilaisuuden. Tilaisuudessa puhuvat mm. Kiinan suurlähettiläs Huang Xing sekä Etelä-Korean suurlähettiläs Dongsun Park.  Lisäksi EU-komissio järjestää ETAP-foorumin (Environmental Technology Action Plan, ETAP), johon kokoontuu EU-komission päättäjiä ja EU:n yrityksiä. Lisätietoa: http://ec.europa.eu/environment/ecoinnovation2011/2nd_forum

Ympäristökasvatusta nuorten ja lasten voimin
CleantechExpossa järjestetään myös mielenkiintoista oheisohjelmaa. "Toimintani Itämeren tulevaisuuden puolesta" -tapahtumassa suomalais-venäläinen ympäristökasvatukseen perehtynyt opettajatyöryhmä yhdessä pilottioppilaiden kanssa toteuttaa käytännön ohjelman yhteensä 150 lahtelaiselle vierailevalle oppilaalle. Pilottioppilaat Hollolan lukiosta ja Pietarin vesilaitoksen lasten ekologisesta keskuksesta toimivat opettajien kanssa työn ohjaajina eri toimintapisteissä. Ryhmän nuoret Pietarista ovat suurimmaksi osaksi -95 ja -96 syntyneitä eli peruskoulun 9-luokkalaisten ja lukion 1-luokkalaisten ikäisiä. Hollolan lukion pilottioppilaat ovat lukion 1- ja 2-luokkalaisia ja lisäksi 150 oppilasta tulee Lahden Yhteiskoulun 7. luokilta. 

Vesiteatteria tyhjästä
CleantechExpoon saapuu myös käsillään esittävä visuaalinen Hand Made -teatteri. Tämä ainutlaatuinen pietarilainen teatteriryhmä perustettiin vuonna 2007, ja se tunnetaan jo paitsi Venäjällä myös ulkomailla. Teatterin työskentely nojaa omaperäiseen, itse luotuun tyylilajiin. Siinä perusilmaisukeinona ovat kädet ja niiden avulla luodut muodot. Hand Made -teatterin esityksissä turvaudutaan käsillä oleviin materiaaleihin: mielikuvitukseen yhdistyneenä taituruutta, joka heillä on sanamukaisesti "hanskassa".

Tapahtuman kotisivut: www.lahdenmessut.fi/cleantechexpo2011/

Näyttelypäällikkö: Lasse Heikura, puh: 0400 811 310, e-mail: lasse.heikura(at)lahdenmessut.fi

 

 

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
sulje x

This site in other countries