"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

EU saavutti puolivälin etapin uusiutuvan energian tavoitteessa

Published at: 15.7.2010
lähde: Tekniikka & Talous
Kanavat:
Maat:

Tagit:
julkaisija:

EU on päässyt yli puoliväliin tavoitteessaan tuottaa 20 prosenttia energiasta uusiutuvilla energiamuodoilla vuoteen 2020 mennessä, kertoo Business Green. Luvut ovat peräisin Eurostatin julkaisemista vuoden 2008 tilastoluvuista. Osa Euroopan maista on jo lähes kokonaan saavuttanut tavoitteensa, mutta esimerkiksi Britannia on vielä kovien haasteiden edessä.

EU:n direktiivi asettaa jokaiselle 27 jäsenmaalle omat tavoitteet uusiutuvalle energialle. Kun yksittäiset maat ovat päässeet tavoitteisiin, saavutetaan EU:n kokonaistavoite, jonka mukaan 20 prosenttia energiankulutuksesta on peräisin uusiutuvista energiamuodoista. Yksilöllisillä tavoitteilla huomioidaan kunkin maan lähtötilanne, uusiutuvan energian kapasiteetti sekä taloustilanne.

EU:n suurista talouksista (Saksa, Ranska ja Britannia) Ranska kohotti eniten osuuttaan uusiutuvan energian kulutuksessa. Saksa oli toisena ja Britannia kolmantena. Britannialla on kuitenkin vielä pitkä, noin 13 prosenttiyksikön matka omaan tavoitteeseensa, jolloin 15 prosenttia maan energiankulutuksesta olisi uusiutuvaa energiaa. Ranskalla on matkaa 12 prosenttiyksikköä 23 prosentin tavoitteeseensa ja Saksalla lähes 10 prosenttiyksikköä 18 prosentin tavoitteeseensa.

Lähimpänä oman tavoitteensa saavuttamista ovat Romania ja Ruotsi, joilla on tavoitteisiinsa muutaman prosenttiyksikön matka. Ruotsissa uusiutuvan energian kulutuksen määrä suhteessa energian kokonaiskulutukseen vuonna 2008 oli suurin; lähes 45 prosenttia kaikesta energiankulutuksesta oli uusiutuvaa energiaa. Suomessa kokonaiskulutuksesta uusiutuvia oli yli 30 prosenttia. Malta oli listan hännänhuippu 0,2 prosentin osuudella.

Eurostat laskee uusiutuviin energiamuotoihin aurinkoenergian, vesi- ja tuulivoiman, biomassasta saatavan energian, mukaan lukien biopolttoaineet ja maalämmön.

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
sulje x

This site in other countries