"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

Finnair lentää tänään Amsterdamista Helsinkiin biopolttoaineella

Published at: 20.7.2011
lähde: Finnair
Kanavat:
Maat:

Tagit:
julkaisija:

Finnairin tämäniltainen lento Amsterdamista Helsinkiin on toistaiseksi pisin kaupallinen biopolttoaineella lennetty matka maailmassa. Finnair suunnittelee lentävänsä lähiviikkoina yhteensä neljän lennon sarjan käyttäen biopolttoainetta koneen molemmissa moottoreissa.  Lähde: Finnair Oyj.

Finnairin ensimmäinen ja koko maailman pisin kaupallinen biopolttoainelento AY846 Amsterdamista Helsinkiin lähtee Amsterdamista klo 18.50 paikallista aikaa ja saapuu Helsinkiin klo 22.10. Lento lennetään Airbus A319 -koneella.

Finnairin kestävästä kehityksestä vastaava johtaja, Kati Ihamäki, huomauttaa, ettei biopolttoaineen käyttö ole vielä taloudellisesti kestävää, sillä biopolttoaine on tavallista lentokerosiinia kalliimpaa eikä laajamittaista tuotantoa tai jakelua ole varmistettu. Finnair ei myöskään saa tukea biopolttoaineen käytölle toisin kuin jotkut muut lentoyhtiöt, Ihamäki jatkaa.

Ensimmäisillä biopolttoainelennoillaan Finnair käyttää molemmissa moottoreissa SkyNRG:n kierrätetystä biomassasta valmistettua polttoainetta. Seoksesta puolet on biopolttoainetta, puolet tavallista lentokerosiinia. SkyNRG:n biopolttoaine on peräisin ravintoloista saadusta käytetystä paistoöljystä.

Lue lisää: Finnair lentää tänään biopolttoaineella Amsterdamista Helsinkiin

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
sulje x

This site in other countries