"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

Napelem-beruházás Csornán

Published at: 2011.07.27.
forrás: Portfolio.hu
Csatornák:
Országok:

?:
kiadó

Mintegy ötven millió eurós beruházással nagy méretű napelemeket előállító gyárat épít Csornán a magyar tulajdonú svájci EcoSolifer AG hazai cége.

"A beruházás szeptemberben indul, a tervek szerint a jövő év nyarán már termel. A létesítmény közvetlenül 160 munkahelyet teremt, de a tulajdonosok szerint ez a jövőben bővülhet. A sajtótájékoztatón elhangzott: az itt készült termékekből származó export-árbevétel 2013-ra elérheti az 50 millió eurót.

Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a rendezvényen közölte: heteken belül kormánydöntés születhet a beruházás 935 millió forintos támogatásáról; azzal számolnak, hogy ez három éven belül megtérül.

A cégnek azt kell vállalnia, hogy a beruházás elkészülte utáni öt évben legalább ekkora létszámot alkalmaz. Az alkalmazottak zöme szakmunkás lesz - mondta el, hozzátéve: a beruházás közvetve legalább kétszer-háromszor ennyi kisvállalkozói munkahelyet teremt, várhatóan évi százmillió forintos helyi adóbevételt generálva.

A létesítés helyszínéről még nem született megállapodás, de a beruházó teljesen elégedett volt, amikor megmutatták neki a csornai ipari park egyetlen önkormányzati tulajdonú telkét - közölte kérdésre válaszolva a térség országgyűlési képviselője.

Áder János, Csorna korábbi országgyűlési képviselője, az Európai Parlament tagja az eseményen jelezte: a beruházással olyan, 21. századi technológia települ Magyarországra, amely eddig itt nem volt jelen."

You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
bezár x

This site in other countries