"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

Szélerőműparkot épít Csornán az Envinea

Published at: 2012.02.22.
forrás: Napi Gazdaság
Csatornák:
Országok:

?:
kiadó

Több mint hatmilliárd forintos beruházási program indul Csornán, amelynek keretében az Envinea Bioenergetikai Kft. szélerőműparkot kíván építeni a város határában.

Több mint féléves előkészítő munka után a csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén jóváhagyta azt a több mint 6,5 milliárd forintos beruházási programot, amelynek keretében az Envinea Bioenergetikai Kft. szélerőműparkot kíván építeni a város határában − derül ki az önkormányzat honlapjáról.

A döntés lehetővé teszi, hogy a társaság induljon a kvótapályázaton, amelyet várhatóan a tavasszal írnak ki. Az Envinea két ütemben, összesen hat, egyenként két megawattos szélkerék felállítását tervezi. A beruházás megvalósítása érdekében az önkormányzat fél éven belül módosítja a rendezési tervet, a város északkeleti részét szélerőművek telepítésére alkalmas területnek jelölik ki. A helyhatóságnál közölték, a tárgyalásokon arról is megállapodás született, hogy a beruházó az erőművi blokkok üzembe helyezése után az iparűzési adótól függetlenül úgynevezett közérdekű kötelezettséget is vállal, széltornyonként évente 2 ezer eurót fizet a városnak. Ennek feltétele, hogy az euró árfolyama 310 forint alatt legyen, illetve az áram ára megawattonként ne legyen kevesebb 27 forintnál.

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
bezár x

This site in other countries