"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

Magyar mobil biomasszaüzem és napkollektor a Wall Streeten

Published at: 2012.02.22.
forrás: MTI
Csatornák:
Országok:

?:
kiadó

Magyar diákok innovációi is bemutatkoznak a Wall Streeten. Mobil biomasszaüzem, közösségi innovációs jukebox és egy különleges higiéniai megoldás: ez a három magyar ötlet indul a Kairos Society ötven legjobb diákvállalkozását bemutató versenyén.

A New York-i tőzsdén bemutatkozó ötven vállalkozás közül a három legéletképesebb innováció alkotói különleges lehetőséget kapnak projektjeik megvalósítására - foglalja össze a Kairos Hungary közleménye.

Idén a magyar indulók között Király Annamária és Tóth Krisztián, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) hallgatóinak mobil biomasszaüzeme és nagy hatékonyságú napkollektor ötlete versenyez, valamint Huszár Gerzson, a Gábor Dénes Főiskola (GDF) közösségi innovációs jukeboxa és Róna Péter, a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) diákjának az egészségügyi dolgozók kézmosási hatékonyságát javító egyedi megoldása szerepel, amely csökkentené a kórházi fertőzések terjedését.

A Kairos Society évente megrendezett New York-i csúcstalálkozóján a diákok találmányait és projektjeit a Wall Street-i tőzsde épületében állítják ki a világ 150 elismert vezetőjének, 350 "top vállalkozójának" és a világsajtó vezető képviselőinek.

A legjobb ötven találmány közé olyan munkákat választanak be, amelyek az egészségügyben, a megújuló energiaforrások szakágában, az oktatásban, a műszaki tudományok területén és a kereskedelemben szolgálnak újszerű megoldásokkal, és világszinten segíthetik elő a gazdasági fejlődést.

Magyarország fiatal feltalálói 2010-ben vettek részt első alkalommal a Kairos Society New York-i csúcstalálkozóján. Ekkor Weszl Miklós innovációja aratta a legnagyobb sikert: az ő ötlete alapján vált lehetségessé a csontpótlás őssejtek segítségével.

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
bezár x

This site in other countries