"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

Napelemgyárat avattak Székesfehérváron

Published at: 2011.10.19.
forrás: Zöldtech
Csatornák:
Országok:

?:
kiadó

Korszerű napelemek gyártását kezdte meg Székesfehérváron a Jüllich Glas Holding Zrt. solar üzeme. A 13 ezer négyzetméteres gyár 2,5 milliárd forintból valósult meg, amiből 1,2 milliárd forint a gépbeszerzés és az ingatlanfejlesztés, 800 millió forint pedig a kutatás-fejlesztés költsége volt. Az üzem az épületek homlokzatának burkolására használható napelemek gyártására akar specializálódni.

A Jüllich Glas Holding Zrt. egy magyar tulajdonú üvegipari társaság, Magyarország piacvezető üvegfeldolgozó cége.

 

A kutatás-fejlesztéshez és a beruházáshoz együttesen 398 millió forint támogatást nyert a cég a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében - mondta el Jüllich Ádám, a cég elnöke.

 

A napelemgyár termékei iránt már most élénk bel- és külföldi érdeklődés van, s amennyiben azok realizálódnak, növelni kell a jelenlegi 12 megawattos kapacitást, s két éven belül megduplázódhat a Jüllich Glas Holding mintegy 6 milliárd forintos árbevétele.
A társaság évente két és félmillió négyzetméter üveget értékesít bel- és külföldön: 800 ezer négyzetméternyi hőszigetelt, 300 ezer négyzetméternyi edzett, valamint 250 ezer négyzetméter ragasztott üveget gyárt, 100 ezer négyzetméternyi autóüveget ad el évente, s háromezer üzleti partnere van.
Tavalyi nettó árbevétele mintegy 6 milliárd forint, eredménye 150 millió forint volt. Árbevételének mintegy 25-30 százaléka exportból származik, ezt piacainak bővítésével 50 százalékra szeretné növelni.

 

Lakatos Csaba vezérigazgató elmondta, hogy a cég hosszabb távon 9-10 milliárd forint értékű fejlesztést kíván megvalósítani, egyebek között jelentős fejlesztéseket tervez a megújuló energiaforrások előállítására alkalmas eszközök gyártására.

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
bezár x

This site in other countries