"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

Eltek Valere lanserer solinverterfamilie

Published at: 10. juni 2010
kilde: VVSaktuelt.no
kanaler:
publisert av

Eltek Valere vil styrke sin posisjon i et raskt voksende marked for komponenter til solkraftbransjen, og lanserer en ny familie solinvertere under Intersolarmessen i Tyskland.

Intersolarmessen åpner i München i dag, og varer frem til 11. juni.

Voksende solmarked
- Eltek Valere er godt posisjonert for å ta markedsandeler i det meget interessante og raskt voksende solmarkedet. Vår kompetanse innen kraftelektronikk, vår etablerte logistikkjede fra komponent til kundeleveranser, samt vårt globale nettverk for salg og service  gir store fortrinn, sier konsernsjef i Eltek ASA, Rune Finne i en pressemelding.

Ny standard

Den nye familien har fått navnet Theia HE-T. Solinverterne omformer energien fra solceller til vekselstrøm, slik at strømmen kan mates inn på strømnettet. Med sin høye effektivitet, setter de nye inverterne en ny standard for såkalte isolerte string-invertere.

- Theia HE-T-familien er unike i markedet for solinvertere med sin høye effektivitet, globale godkjennelser og konkurransedyktighet. Høy effektivitet er avgjørende for å maksimere avkastningen fra solcelleanleggene. Theia HE-T kan dessuten brukes med alle tilgjengelige modulteknologier i verden, sier Ingvar Apeland, ansvarlig for satsingen innen fornybar energi i Eltek Valere.

Golden Sun
Markedet for omformere til solkraftbransjen vokser raskt, og er allerede større enn Eltek Valeres tilsvarende marked i telekommunikasjonsbransjen. Blant annet har Eltek Valere inngått en intensjonsavtale med SanSca om å levere solinvertere. SanSca er et selskap som er etablert av norske Scatec og kinesiske Sahne Group, og skal sammen med Datang Renewable Energy Corporation bygge solparkene som en del av det kinesiske "Golden Sun" prosjektet.

- Markedet i land som Tyskland og Italia har vokst over all forventning. I tillegg øker interessen for solenergi raskt i andre markeder som Asia, Midt-Østen og Nord Amerika. Vi har allerede vunnet flere kontrakter, og ordrebøkene øker raskt. Vi er derfor spente på responsen under lanseringen av vår nye solinverterfamilie under Intersolar-messen, sier Apeland.

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
lukk x

This site in other countries