"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

ABB vant kontrakt om vindkraft

Published at: 18. mai 2010
kilde: www.oilinfo.no
kanaler:
Land:
publisert av

ABB har vunnet kontrakter på levering av framdriftssystem til installasjonsfartøy for offshore vindparker. Kontrakten har en verdi på 30 millioner kroner.

ABB skal levere energieffektive, elektriske framdriftssystem til spesialfartøyer for installasjon av vindmøller til havs. ABB har gjort avtale med Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering. Kontrakten gjelder i første omgang to fartøy, med opsjon på ytterligere fartøy som eies og opereres av det tyske energiselskapet RWE Innogy.

- Disse kontraktene er spesielt viktige for oss fordi vi snakker om et marked i vekst, som på sikt kan kompensere noe for svikten i de mer tradisjonelle markedene våre. At vi posisjonerer oss fra starten av i dette relativt nye markedet, viser at teknologien som er brukt i mange år på olje- og gassrelaterte fartøy, også har blitt lagt merke til av andre aktører i den globale skipsindustrien, sier Odd Gunnar Kleppe, leder for ABBs marinevirksomhet i Norge, i en pressemelding.

Elektriske framdriftssystem er kompakte og har lav vekt sammenlignet med tradisjonelle tilsvarende system.

- Installasjonsskipene er blant de første i sitt slag i verden og er bygget for å arbeide med centimeterpresisjon og operere på havdybder på mer enn 40 meter. De skal kunne transportere og installere de aller største vindturbinene på markedet, inklusive fundamentene de skal stå på, også under vanskelige forhold, heter det i pressemeldingen.

Alle fartøyene skal bygges i Sør-Korea og skal ifølge planen leveres innen 2011.

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
lukk x

This site in other countries