"Get information and do business"
:Follow us
Follow us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Linkedin Follow us on Google+

Elektromos töltőállomás-hálózatot épít ki az E.ON Magyarországon

Published at: 2011.10.27.
forrás: E.ON
Csatornák:
Országok:

?:
kiadó

Az E.ON még az idén megkezdi a Budapestet Béccsel összekötő út elektromos töltőállomásokkal való felszerelését. A cég „Energia új utakon” elnevezésű programjának első lépése a Kempinski Hotel Corvinus által megrendelt első magyarországi E.ON elektromos töltőpont átadása volt 2011. október 20-án.

Az E.ON hosszú távú fenntarthatósági stratégiájának részeként még az idén megkezdi az elektromos utak kiépítését Magyarországon – jelentette be Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke a Kempinski Hotel Corvinus elektromos töltőállomásainak ünnepélyes átadóján, ahol bemutatták az E.ON Energia új utakon elnevezésű programját.

 

„A nemzetközi E.ON csoport – a fenntartható energiagazdálkodás szellemében – már évek óta számos projektet támogat sikeresen a közúti autózás által okozott károsanyag-kibocsátás mértékének csökkentése érdekében. A vállalatnál az e-autók töltésétől egészen a környezetbarát áramtermelésig számos kérdéssel foglalkoznak az e-autózás kapcsán. A technológiai háttér fejlődésének és az E.ON hazai illetve nemzetközi fejlesztéseinek köszönhetően a cégcsoport készen áll arra, hogy a fogyasztóknak egy jövőbe mutató, komplett szolgáltatást nyújtson Magyarországon” - nyilatkozta Kreuzer.

 

A terveknek megfelelően az E.ON még az idén megkezdi a Budapestet Béccsel összekötő út elektromos töltőállomásokkal való felszerelését. A hálózat kiépítésekor turisztikai szempontokat is figyelembe vesz a vállalat, ugyanis az e-autók néhány órás töltési ideje ideális alkalmat biztosíthat az utazóknak városnézésre - ezáltal segítve a hazai vendéglátást, idegenforgalmat. Az E.ON a program konkrét megvalósítása során szorosan együttműködik majd az illetékes önkormányzatokkal.

 

Az E.ON „Energia új utakon” elnevezésű programjának első lépése a Kempinski Hotel Corvinus által megrendelt első magyarországi E.ON elektromos töltőpont átadása volt. A Kempinski Hotel Corvinus úttörő szerepet vállalt azzal, hogy megrendelte az elektromos töltőállomást a szálloda szolgáltatásainak bővítésére. A szálloda előtt két álló, egy e-autót akár 1,5 óra alatt töltő úgynevezett gyorstöltőt, a garázsban pedig három darab lassútöltőt helyeztek el, melyeket magyarországi forgalmazóként a Greenetik Kft. biztosít az E.ON számára. A töltőállomásokat mostantól bárki használhatja, aki elektromos járművel – e-autóval, e-robogóval és e-kerékpárral - járja az utakat.

 

Az E.ON magyarországi értékesítési stratégiáját illetően Winkler János, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja elmondta, hogy első lépésként a nagyvállalati szektorban vezetik be az új szolgáltatásokat, mivel nagyon erős már most az ez irányú érdeklődés. Winkler szerint ezen keresztül a lakosság is nagyon gyorsan megismerkedhet majd a töltőkkel - lehetőséget biztosítva arra, hogy széles körben megbarátkozzunk ezzel az új közlekedésformával. Felelős energetikai vállalatcsoportként az E.ON az e-autózás valamennyi előnyét biztosító, komplex szolgáltatást képes nyújtani a jövőben: nemcsak töltőket értékesít, hanem technológiát biztosít, elvégzi a kivitelezést és biztosítja a folyamatos üzemeltetést és villamos energiát.

 

Az E.ON, kezdeményező szerepet vállalva, saját járműflottájába „munkába állít” elektromos járműveket, mellyel példát kíván mutatni más társaságoknak is a környezetbarát technológia elterjesztésében.

 

Bár jelenleg mindössze pár ezer hibrid üzemű autó van Magyarországon, az E.ON technológiai hátterével és programjával felkészült az elkövetkező évek nagy változásaira és kihívásaira, kezdetben a tölthető (plug-in) hibridek terjedésére, majd vele párhuzamosan az elektromos járművek terjedésére.

Get market info about
Do business in
You want to read more about other markets?

Please choose the country you are interested in:


Fe
bezár x

This site in other countries